Chili con Carne s basmati rýží

Chili con Carne s basmati rýží

O jídle

A zase cestujeme! Světoznámé Chili con carne, národní jídlo amerického státu Texas, zde známé spíše jako Tex-Mex. Ovšem nenechme se zmýlit, Chili con carne do Ameriky docestovalo z Evropy. Konkrétně ze Španělska, a to během kolonizování tohoto kontinentu. Nejprve to ovšem byla pouze směs masa a fazolí, o přidání chilli papriček se postarali až v Mexiku, kde pálivá jídla milují. Odtud je odvozen název, nicméně stále španělský s jedním ‚L‘, jelikož chilli paprička se ve Španělsku neřekne jinak než ‚chile‘.

Variant tohoto jídla je mnoho, s hovězím masem, jehněčím či dokonce bez masa. U nás sázíme na mleté hovězí, s vůní koriandru a římského kmínu. Tuto slavnou pikantní směs vám naservírujeme s načechranou basmati rýží.

380g

Suroviny

Chilli, Ostré Obsahuje česnek Obsahuje cibuli Bezlepkové jídlo

Mleté hovězí

Cizrna

Řapíkatý celer

Mrkev

Cibule

Česnek

Rajčata

Červená paprika

Chilli papričky

Koriandr

Římský kmín

Skořice

Olive oil

Basmati rýže

Alergeny