Krůtí steak s červeným zelím a balešemi

Krůtí steak s červeným zelím a balešemi

O jídle

Krůtí maso máte rádi. Ještě aby ne, krůtí maso je zdravé a většinou pochází z lepších chovů než to kuřecí. Dneska by se dalo říci, že jsme jej připravili na český způsob. Ale věřte, že to bude stát za to. Krutí stehýnko pečeme s bylinkami, na nízkou teplotu a hooodně dlouho, takže je krásně šťavnaté. To pak naporcujeme, posadíme na červené zelíčko připravené na červeném víně. Ale co jsou to ty baleše? Je to pokrm původem z Valašska. Jednoduše řečeno to je zbytek brambor z oběda, do kterých se přidá trocha mouky, vejce, nějaké bylinky, klidně sýr a osmaží se z nich krásně placičky. Valaši je klidně jí jako hlavní chod na sladko nebo na slano. Pro nás tyto placičky posloužili jako úžasná příloha, po které se budete moct utlouct.

400g

Určeno k okamžité spotřebě.

Suroviny

Obsahuje česnek

Krutí horní stehno

Bylinky

Česnek

Máslo

Milánská šunka

Červené zelí

Červená cibule

Červené víno

Třinový cukr

Brambory

Polohrubá mouka

Vejce

Sůl a Pepř

Alergeny

Lepek, Vejce, Mléko, Oxid siřičitý a siřičitany